Rabu, 22 Mei 2013

KEK LAPIS KEJU

Assalamualaikum.

Dari pagi sampai lewat petang hari ni melapis cheese sahaja. Hmmmm. Nampaknya sebelum kami balik bercuti next week kena make sure hantarkan sedikit Kek Lapis Keju ni ke rumah jiran tetangga. Insya Allah.

Semoga niat sedekah kami diberkati Allah.
 Amin.

Sesuatu yang saya nak share dengan pembaca. Apabila kita melapis cheese, lebihan cheese akan meleleh keluar ikut tepi kek bila dah masak. Jadi jangan panik! Keluarkan dari loyang, pasang api oven atas dan bawah, dan tetapkan suhu ke 100 darjah celsius. Tujuan langkah ni adalah untuk bakar keliling kek supaya lebihan keju yang cair tadi masak sempurna!

Inilah gambar adunan yang masih lagi saya lapis. So creamy and so cheesy! Terbau kat jiran sekeliling!


Kek Lapis Keju: In the making


Yang ini pula Dina sertakan gambar Kek Lapis Keju yang siap dimasak! 
Tadaaa! 
Terliur kan?








Tiada ulasan:

Catat Ulasan