Assalamualaikum.
Dari pagi sampai
lewat petang hari ni melapis cheese
sahaja. Hmmmm. Nampaknya sebelum kami balik bercuti next week kena make sure hantarkan sedikit Kek Lapis Keju ni ke
rumah jiran tetangga. Insya Allah.
Semoga niat sedekah
kami diberkati Allah.
Amin.
Sesuatu yang saya nak
share dengan pembaca. Apabila kita
melapis cheese, lebihan cheese akan meleleh keluar ikut tepi kek
bila dah masak. Jadi jangan panik! Keluarkan dari loyang, pasang api oven atas dan bawah, dan tetapkan suhu ke
100 darjah celsius. Tujuan langkah ni adalah untuk bakar keliling kek supaya
lebihan keju yang cair tadi masak sempurna!
Inilah gambar adunan
yang masih lagi saya lapis. So creamy and so cheesy! Terbau kat jiran sekeliling!
Kek
Lapis Keju: In the making
|
Tiada ulasan:
Catat Ulasan